yak-vibrati-vino-u-supermarketi-chotiri-pidkazki-vid-virobnikiv-felicitas

Як вибрати вино у супермаркеті: чотири підказки від виробників Felicitas

 • 27936 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Вибрати вино, стоячи біля полиці супермаркету, завдання непросте. Вітчизняні магазини переповнені продуктом різних сортів і країн-виробників. Щоб купівля вина не перетворилася у лотерею, УНН попросив виробників нового українського винного бренду Felicitas розкрити ключові секрети правильного вибору напою.

Колір

Біле вино відмінно поєднується з рибою, морепродуктами, птицею, грибами і сирами.

Червоне вино - більш щільне і насичене, воно краще підійде до ситної вечері і до страв зі м'яса.

Рожеве - найкраще буде гармоніювати з фруктами.

Цукор

Для того, щоб полюбити сухі вина, їх краще пити із ситною їжею. Такі вина краще всього підходять до ситного обіду або вечері. Сухі вина, як білі, так і червоні - дуже гастрономічні. Саме за рахунок низького вмісту цукру вони делікатно поєднуються з більшістю страв. А жирні страви стають не такими важкими, якщо з ними пити сухе вино.

Напівсолодкі ж вина частіше п'ють більше з легкими закусками або після їди. Оскільки їх солодкість краще за все не перебивати яскравим смаком їжі. До них чудово підійдуть фрукти, десерти або сири.

Регіон

Виноград - культура тепло- і світлолюбна, тому, чим південніше він росте, тим краще. Саме тому виноград для українських вин вирощують у найбільш південних регіонах країни. І є така закономірність: чим спекотніше літо - тим солодший потім смак виробленого вина. Вона стосується вин усіх країн і регіонів.

Також на смак одного і того ж сорту сильно впливають грунти, на яких виростав виноград. З різних країн і навіть регіонів вина одного і того ж сорту можуть сильно відрізнятися, не змагаючись один з одним - просто вони будуть різними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли форма має значення: "Коктебель" розповів, як вибрати келих для вина

Відзначимо, що сьогодні українські винороби роблять якісне вино, виграють міжнародні конкурси, експортуються до Європи і набувають все більшої популярності серед вітчизняного споживача.

Сорт

Існує безліч сортів винограду. До найпоширеніших належать Мерло, Каберне, Шардоне і Совіньйон Блан.

Важливо пам'ятати, що якісні вина доступного і середнього цінового діапазону роблять, змішуючи (купажуючи) декілька сортів винограду.

З одного сорту винограду роблять сортові вина, саме у них можна яскраво відчути сортові відмінності винограду. Часто цікаво спробувати новий сорт. У лінійці Felicitas для українців цікавими сортами будуть віоріка, піно нуар, трамінер, фетяска біла і червона.

З новими сортами знайомиться завжди цікаво, адже в них відображаються всі особливості виноградної лози, а також унікальність ґрунтів і клімату регіону її зростання.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, вчені прийшли до висновку, що жінкам корисно пити вино і їсти шоколад.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу