yak-zhinkam-stati-na-viyskoviy-oblik-poyasnyuyut-u-minoboroni

Як жінкам стати на військовий облік: пояснюють у Міноборони

 • 24249 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. У Міністерстві оборони пояснили, як відбуватиметься процес постановки на військовий облік українських жінок. Детальніше про це розповів на брифінгу начальник Київського обласного територіального центру комплектування та соцпідтримки Валерій Куценко, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Цей алгоритм нічим не відрізняється від алгоритму постановки на військовий обліквійськовозобов’язаного чоловіка. Є певний перелік професій, які мають бути поставлені на військовий облік за спорідненими військово-обліковими спеціальностями”, - заявив Куценко.

Деталі

Жінка військовозобов’язана, професія якої підпадає під облік, повинна повідомити керівника свого підприємства, з’явитись до територіального центру комплектування протягом 2022 року і з’ясувати, чи підпадає вона під військовий облік.

Він заувжив, що жінки можуть не приходити до центру, а зателефонувати туди, щоб дізнатись, чи підпадає їхня професія під військовий облік.

Майбутній військовозобов’язаний, що приходить до центру, має написати заяву про бажання стати на військовий облік, надає копії і оригінали документів: паспорт, код платника податків, свідоцтво про одруження, народження дітей, закінчення ВНЗ, довідку з місця роботи, зазначив він.

“Тоді начальники територіального центру комплектування за місцем її реєстрації буде прийнято рішення, чи підлягає вона військовому обліку. Якщо вона підлягає – вона буде направлена до військово-лікарської комісії за місцем реєстрації свого проживання”, - додав Куценко.

Контекст

Напередодні з’явився наказ Міністерства оборони, яким було розширено перелік професій, який зобов’язує жінок стати на військовий облік.

Зокрема, у список додали медійників та комунікаційників усіх категорій - журналістів, операторів, піарників, видавців, бібліотекарів, перекладачів, медиків, аналітиків, фінансистів, науковців, менеджерів різного профілю, ветеринарів.

Інформація про розширення списку викликала чималий суспільний резонанс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про призов на строкову службу не йдеться: юрист пояснила нововведення щодо військового обліку жінок

Українські Національні Новини

Суспільство