yakscho-ne-day-bog-schos-trapitsya-z-ditinoyu-odeski-deputati-zaklikali-trukhanova-vzyati-vidpovidalnist-za-proval-pidgotovki-plyazhiv

Якщо не дай Бог щось трапиться з дитиною: одеські депутати закликали Труханова взяти відповідальність за провал підготовки пляжів

 • 16660 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Публічно визнати від імені міської ради неналежною організацію до підготовки курортного сезону 2021 закликав міського голову Одеси Геннадія Труханова депутат міськради Богдан Гіганов. Відповідний запит був винесений до порядку денного сесії міськради, що відбулася 9 червня в Одесі, передає УНН.

Деталі 

Депутатський запит, зазначив Богдан Гіганов, став підсумком роботи екологічної комісії міськради з підготовки пляжів міста до курортного сезону.

Депутат зазначив, що на 8 червня тільки два одеських пляжі отримали паспорти, що є підставою для експлуатації.

"Візуальним оглядом пляжів встановлено невиконання вимог до забезпечення безпеки їх відвідувачів. Пляжі знаходяться в неналежному стані. Особи відповідальні за їхній догляд не забезпечують гарантований законодавством доступ жителів до моря, зневажливо ставляться до облаштування медпунктів. Значна частина орендарів взагалі не зверталася до міських структур з приводу узгодження паспортів пляжу. Зате орендарі продовжують облаштування настилів під виглядом елементів благоустрою, незаконно і грубо порушуючи умови укладених договорів оренди. Екологічна комісія 8-го червня з соромом визнала незадовільною підготовку до курортного сезону 2021, прийшовши до висновку про небезпеку пляжів для їх відвідування громадянами", - сказав Гіганов.

Депутат закликав Труханова доручити відповідним службам провести належну підготовку пляжів міста до курортного сезону, зробити оргвисновки, а у необхідних випадках притягти до відповідальності винних чиновників та ініціювати розірвання договорів оренди з порушниками.

Геннадій Труханов оцінив заяви Гіганова, як упереджені. Мер повідомив, що робота, пов'язана із пляжною зоною, ведеться постійно і нинішній сезон не став винятком. Він поставив у заслугу міської влади появу в нинішньому сезоні пляжу для інвалідів та повернення у власність громади водолазної станції.

"Все одно почнеться сезон і люди все одно підуть на пляж - буде там паспорт чи ні. Про це знають і ті, хто орендують ці пляжі", - сказав Труханов.

Пізніше Гіганов виставив пост в FB, де закликав Труханова взяти відповідальність за нещасні випадки, які можуть статися з людьми на небезпечних пляжах Одеси.

Українські Національні Новини

Політика