yakscho-peretinayesh-kordon-na-zimovi-svyata-prikordonniki-nagadali-pravila

Якщо перетинаєш кордон на зимові свята: прикордонники нагадали правила

 • 20983 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Українцям, які планують подорожі за кордон у період новорічних і різдвяних свят, нагадали, на що варто звернути увагу і попередили про можливі черги на кордоні, пише УНН з посиланням на інформацію Західного регіонального управління ДПСУ.

Деталі

Прикордонники нагадали, що щороку напередодні новорічних та різдвяних свят збільшується кількість подорожуючих, які прямують до України, зокрема з країн-членів ЄС.

При цьому зазначається, що Держприкордонслужба готова забезпечити ритмічний пропуск громадян, які будуть перетинати кордон у святкові та передсвяткові дні. Для скорочення часу проходження контрольних процедур на випадок черг посилено працюватимуть додаткові прикордонні наряди, вказали у ДПСУ.

"Водночас, щоб уникнути скупчення осіб та транспорту перед пунктами пропуску, просимо подорожніх планувати поїздки завчасно. Звертаємо увагу на те, що при перетинанні кордону, крім перевірки документів, прикордонники здійснюють заходи контролю, пов’язані з недопущенням поширення коронавірусної інфекції", - додали у ДПСУ.

У відомстві нагадали, на що звернути увагу під час планування поїздок:

  • завчасно ознайомитися з правилами перетинання державного кордону України під час карантину
  • інформацію про завантаженість пунктів пропуску можна відслідковувати на сайті Держприкордонслужби
  • особливості в’їзду до різних країн під час пандемії та транзиту через їхню територію можна перевірити на сайті МЗС України
  • документи, необхідні для перетинання державного кордону громадянами України
  • документи, необхідні для перетинання державного кордону України іноземцями та особами без громадянства
  • порядок виїзду за кордон неповнолітніх дітей

Доповнення

За даними Західного управління ДПСУ, лише за період 17-19 грудня через західний кордон до України прибули понад 156 тисяч осіб. Це на 56% більше, ніж у період з 10 по 12 грудня, коли на в’їзд кордон перетнули 100 тисяч осіб. Попри це, фіксується тенденція зменшення кількості осіб, які виїжджають з України. Найбільш динамічним рух подорожуючих "на в’їзд", як вказано, був на кордоні з Польщею в межах Львівської області. Зокрема, у період з 10 по 12 грудня через пункти пропуску на Львівщині в Україну в’їхало 54 тисячі осіб, а з 17 по 19 грудня вже понад 79 тисяч.

Додамо

Українців попередили про зміни щодо подорожей: ЄС скорочує дію COVID-сертифікатів до 270 днів.

Українські Національні Новини

Суспільство