yamayka-deportuye-kolumbiytsya-yakiy-rozshukuyetsya-za-vbivstvo-prezidenta-gayiti

Ямайка депортує колумбійця, який розшукується за вбивство президента Гаїті

 • 20544 переглядiв

КИЇВ. 2 січня. УНН. Колишній колумбійський військовий, причетний до торішнього вбивства президента Гаїті Жовенеля Моіза, буде депортований з Ямайки до своєї рідної країни 3 січня. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

43-річний Маріо Антоніо Паласіос звинувачується владою Гаїті у тому, що він був частиною групи найманців, яка вбила Моіза в липні 2021 року, під час якого також була поранена його дружина.

Паласіос був заарештований на Ямайці в жовтні минулого року і засуджений за незаконний в'їзд до країни з Домініканської Республіки.

Уряд Ямайки видав наказ про депортацію за незаконний в'їзд до країни. Але острівна держава не має офіційного договору про екстрадицію з Гаїті, де Паласіос розшукується, сказав речник місцевої поліції.

Адвокати Паласіоса попросили його негайно звільнити із слідчого центру для дорослих Horizon Kingston, стверджуючи, що його затримання є незаконним.

Що передувало

7 липня 2021 року стався напад на резиденцію президента Гаїті у Пелеріні. Жовенель Моїз був застрелений з пістолета марки "Colt". Мартін Моїз, перша леді Гаїті, була госпіталізована через рани, отримані під час нападу.

У зв'язку із загибеллю Моїза в республіці було оголошено 2-тижневу жалобу та воєнний стан.

Моїза перед убивством катували. У національній поліції заявили, що у банді було 26 колумбійців. За іншими даними затримано 23 особи.

Українські Національні Новини

Новини Світу