yanukovich-podav-do-oask-noviy-pozov-proti-radi

Янукович подав до ОАСК новий позов проти Ради

 • 49511 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Експрезидент Віктор Янукович, який втік до Росії, вимагає визнати відсутність у Верховної Ради повноважень позбавляти його звання президента України в інший спосіб, окрім як шляхом імпічменту. Відповідний позов він подав до Окружного адміністративного суду Києва, повідомила нардеп від "Слуги народу", представниця ВР у КСУ Ольга Совгиря у п'ятницю, пише УНН.

Цитата:

"Янукович В.Ф. подав до ОАСК ще один позов проти Верховної Ради, у якому вимагає визнати відсутність у Верховної Ради повноважень позбавляти звання Президента України у спосіб інший, окрім імпічменту. Окружний адміністративний суд м. Києва вже відкрив провадження у цій справі (№640/39069/21) і призначив справу до розгляду у порядку спрощеного провадження без виклику сторін та проведення судового засідання. Тобто рішення суду за цим позовом може бути ухвалено практично у будь-який момент", - вказала Совгиря у Telegram.

Деталі

Верховна Рада позбавила Віктора Януковича звання Президента України шляхом ухвалення Закону України від 04.02.2015 № 144-VIII, який наразі чинний, вказала Совгиря.

"Конституційність цього закону оскаржувалась до Конституційного Суду України, проте КСУ в грудні 2019 року закрив провадження за цим конституційним поданням зазначивши, що цей спір не є правовим, носить політичний характер, а тому не підсудний Суду", - додала нардеп.

Що було раніше

Експрезидент Віктор Янукович подав позов до Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК), щоб оскаржити ухвалену 22 лютого 2014 року Верховною Радою України постанову про його самоусунення з посади глави держави. Згодом в ОАСК повідомили, що позов зареєстрували.

Окружний адміністративний суд Києва відкрив справу за позовом колишнього президента України Віктора Януковича до Верховної Ради.

Довідково

Віктор Янукович втік з України взимку 2014 року після масових розстрілів у центрі Києва під час Євромайдану. Зараз експрезидент-втікач ховається за кордоном, у Росії. Йому інкримінують низку злочинів, у тому числі державну зраду. За це для Януковича вже є вирок — 13 років за гратами. Провину свою він заперечує. Вирок оскаржує.

Українські Національні Новини

Політика