yanukovich-publichno-vistupit-z-reaktsiyeyu-na-virok-advokat

Янукович публічно виступить з реакцією на вирок – адвокат

 • 11679 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Колишній президент Віктор Янукович публічно виступить з реакцією на вирок суду у справі про держзраду після того, як одужає. Про це під час прес-конференції у Києві заявив адвокат Януковича Віталій Сердюк, передає кореспондент УНН.

"Дійсно, одразу після оголошення вироку ми поїхали до клієнта, намагалися провести з ним зустріч для того, щоб погодити позицію. Зрозуміло, з урахуванням відсутності гарантій адвокатської діяльності, спілкування по телефону, на жаль, не є можливим наразі в Україні. Ми поїхали до нього, зв'язалися з відповідним представником, який пояснив, що він виїхав за межі території Росії, оскільки відбулося деяке ускладнення, і він повернувся до лікарні, де проводилась операція", - зазначив Сердюк.

Він додав, що сторона захисту отримала доручення передавати відповідні матеріали і заяву від імені Януковича до Державного бюро розслідувань, що і було зроблено.

"Крім того, реакція після одужання, публічна, через спілкування зі ЗМІ, звичайно, буде, і ми на неї очікуємо", - повідомив адвокат.

Нагадаємо, 24 січня Оболонський райсуд Києва виніс екс-президенту України Віктору Януковичу вирок у справі про державну зраду — 13 років ув’язнення. Суд ухвалив визнати Януковича винуватим у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 437 КК України.

Колишньому президенту України Віктору Янукович інкримінували вчинення державної зради, пособництво представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою зміни меж України, і веденні агресивної війни. Тобто у злочинах, передбачених ч. 1. ст. 111, ч. 5 ст. 27. ч. 3 ст. 110, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 437 КК України.

Як повідомляв УНН, Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ не буде оскаржувати вирок Януковичу.

Раніше повідомлялося, що адвокати Януковича ще не подали апеляцію на вирок.

Українські Національні Новини

Політика