yanukovich-zrobiv-zayavu-u-rokovini-rozstriliv-na-maydani

Янукович зробив заяву у роковини розстрілів на Майдані

 • 29598 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Експрезидент Віктор Янукович, засуджений за держзраду, у шосту річницю розстрілів на Майдані написав звернення, в якому висловив надію, що Президент України Володимир Зеленський зможе "об'єднати країну". Звернення Януковича було опубліковано на сторінці його адвоката Віталія Сердюка в Facebook, передає УНН.

Так, Янукович заявив, що події на Майдані в 2014 році були "державним переворотом, який розділив країну". Він також звинуватив "владу" п'ятого президента України Петра Порошенка в розпалюванні "конфлікту" на Донбасі. "Влада Порошенка, розпалюючи цей конфлікт, використовувала його як ширму для корупції і мародерства", - вважає експрезидент.

Він також зазначив, що саме дії Зеленського "дають надію на мир".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близько 14 тис. томів "справ Майдану" розслідують 30 слідчих ДБР

"Після виборів президента 2019 року народ України відсторонив від влади Порошенка, давши шанс президенту Зеленському та його команді об'єднати Україну. Перші кроки Зеленського дають надію на мир, справедливість і встановлення стабільності в країні. Потрібно щодня пам'ятати і працювати над тим, що було обіцяно українському народу. На цьому шляху потрібні союзники, компетентні виконавці. Боротьба за правду і справедливість буде об'єднувати все більше сильних людей, які по-справжньому люблять Україну. Я буду робити все, щоб країна не втратила цю надію, щоб мир і стабільність прийшли на нашу землю", - повідомив Янукович.

Нагадаємо, що колишній президент України Віктор Янукович втік з України в лютому 2014 року, після розстрілів на Майдані.

Як раніше повідомляв УНН, Київський апеляційний суд призначив наступне засідання з розгляду апеляційної скарги захисників на вирок суду першої інстанції у справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича на 2 березня.

Українські Національні Новини

Політика