yanukovicha-ta-yogo-okhorontsya-zaochno-suditimut-za-pidburyuvannya-do-dezertirstva-i-nezakonniy-viyizd-za-kordon

Януковича та його охоронця заочно судитимуть за підбурювання до дезертирства і незаконний виїзд за кордон

 • 1447592 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. В Україні заочно судитимуть експрезидента-втікача Віктора Януковича та його головного охоронця за підбурювання до дезертирства та організацію незаконного переправлення через держкордон. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, передає УНН.

Деталі

Так, судом ухвалено рішення про здійснення спеціального судового провадження – in absentia - стосовно колишнього президента Віктора Януковича та ексзаступника начальника Управління державної охорони – начальника Служби безпеки президента України.

Януковичу інкриміновано організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України та підбурювання до вчинення дезертирства (ч. 2 ст. 332, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 408 КК України).

Його колишньому охоронцю – організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України та дезертирство (ч. 2 ст. 332, ч. 1 ст. 408 КК України). Правоохоронці не називають імені підозрюваного. Проте відомо, що в 2014 році посаду заступника начальника Управління держохорони України — начальника Служби безпеки Президента обіймав Костянтин Кобзар.

Ухвалення судом цього рішення дозволяє провести судовий розгляд та ухвалити кінцеве рішення за висунутим обвинуваченням без участі обвинувачених.

Контекст

23 лютого 2014 року експрезидент Віктор Янукович, діючи спільно з начальником служби своєї безпеки та представниками рф, повітряними та морськими суднами військово-морських сил держави-агресора, за повідомленням ОГП, двічі незаконно перетнув держкордон України та переправив через нього не менше 20 осіб до рф.

Цього ж дня, перебуваючи на території військової частини чорноморського флоту російської федерації в районі Козацької бухти в місті Севастополі, Янукович, вказали в ОГП, підбурював військовослужбовців Управління державної охорони України, які безпосередньо виконували завдання по забезпеченню його особистої охорони, до вчинення дезертирства.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП