yaponiya-do-kintsya-tizhnya-povidomit-sot-pro-gotovnist-priynyati-kontrzakhodi-vidnosno-amerikanskikh-mit

Японія до кінця тижня повідомить СОТ про готовність прийняти контрзаходи відносно американських мит

 • 8138 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Японський уряд найближчим часом звернеться до СОТ і повідомить про готовність прийняти заходи у відповідь на американські мита на сталь та алюміній. Про це в четвер повідомило японське суспільне телебачення NHK, інформує УНН.

Відзначається, що японська сторона повинна направити відповідне повідомлення до СОТ до кінця поточного тижня. Уряд Японії має намір ввести мита на американські товари у розмірі 409 млн доларів США - сума, еквівалентна розмірами тарифів, введених Вашингтоном. Які товари потраплять під нові японські мита, на даний момент не вказується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС прагне домогтися від США відмови від мита на метали

Нагадаємо, в березні у рамках анонсованої протекціоністської політики 45-й президент США Дональд Трамп ввів 25-відсоткове мито на імпорт сталі і 10-процентні ввізні мита на алюміній. Вони діють для всіх країн, які поставляють продукцію до США, однак відстрочку до 1 травня отримали Австралія, Аргентина, Бразилія, Канада, Мексика, Республіка Корея, а також країни Євросоюзу. Напочатку травня стало відомо, що введення мит для цих держав відкладено до 1 червня.

Уряд Японії безуспішно домагалося від США виключення своєї країни зі списку держав, на які поширюються нові мита, пригрозивши зверненням до суду СОТ. Японія щорічно експортує близько 2 млн тонн сталі в США, що становить близько 5% від всього японського експорту сталі.

Українські Національні Новини

Політика