yaponiya-gotova-postachati-gaz-do-yevropi-u-razi-napadu-rosiyi-na-ukrayinu-zmi

Японія готова постачати газ до Європи у разі нападу Росії на Україну – ЗМІ

 • 13164 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Уряд Японії висловив готовність постачати зріджений природний газ у країни Євросоюзу в разі загострення ситуації навколо України. Про це повідомляє УНН із посиланням на NHK

Деталі

"Щоб уникнути загострення ситуації в Україні та затримки закупівлі природного газу в Європі, японський уряд вирішив забезпечити в країні необхідний зріджений природний газ, а частину його передати Європі. Це відповідь на запит адміністрації Байдена в США", – ідеться у повідомленні.

Наразі в Японії ще не визначилися з об'ємами і термінами постачання газу.

"Для Японії це незвичайна відповідь на те, що адміністрація США просила гарантувати безпеку енергоресурсів у Європі. Уряд вирішив підтримати Європу, прагнучи до співпраці з енергетичними компаніями, зацікавленими у ЗПГ (зріджений природний газ), після отримання достатньої кількості електроенергії для стабільного постачання внутрішніх потреб", – заявили урядові джерела.

Нагадаємо

4 лютого стало відомо, що США надіслали запит Японії з проханням перенаправити частину зрідженого природного газу (ЗПГ) до Європи, якщо російсько-українська криза призведе до перебоїв у постачанні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламент Японії ухвалив резолюцію на підтримку України

Контекст

Країни Заходу останнім часом звертають особливу увагу на нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового вторгнення Росії та посилення російської дезінформації.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов наприкінці минулого року повідомив, що 122 тис. російських військових перебувають на відстані 200 км та 143,5 тис. військових за 400 км від російсько-українського кордону.

Головна вимога глави Кремля полягає в гарантіях від США та їхніх союзників, що Україні не дозволять вступити до НАТО.

Захід закликає Росію відвести війська від українського кордону та загрожує масштабними санкціями у разі можливого нападу. 

Українські Національні Новини

Новини Світу