yaponiya-gotuyetsya-do-duzhe-nebezpechnogo-tayfunu-nanmadol

Японія готується до "дуже небезпечного" тайфуну Nanmadol

 • 143348 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Японське метеорологічне агентство в суботу попередило про "дуже небезпечний" тайфун, що прямує до південного острова Кюсю, і закликало жителів евакуюватися до того, як сильний вітер обрушиться на цей район. Про це пише УНН з посиланням на The Japan Times.

Деталі

За даними метеорологічного агентства, тайфун Nanmadol у суботу ніс пориви до 270 кілометрів неподалік віддаленого острова Мінамі Дайто, за 400 кілометрів на схід від острова Окінава.

Очікується, що шторм наблизиться до суші в неділю в південній префектурі Кагосіма, потім наступного дня рушить на північ, перш ніж попрямувати до головного японського острова.

"Існують ризики безпрецедентних штормів, високих хвиль, штормових нагонів і рекордних опадів, - заявив журналістам Рюта Курора, голова відділу прогнозів Японського метеорологічного агентства. - Це дуже небезпечний тайфун".

Курора сказав, що метеорологічне агентство, ймовірно, оголосить найвищий рівень небезпеки для Кагосіми ближче до вечора.

"Вітер буде настільки сильним, що деякі будинки можуть впасти", — сказав він, також попередивши про повені та зсуви.

Також прогнозується, що сильний дощ обрушиться на велику територію Японії. Агентство повідомило, що в районах Кюсю за 24 години до 12 години дня в неділю може випасти до 500 міліметрів опадів, а в Сікоку та регіоні Токай можливо до 300 міліметрів опадів.

Доповнення

Японія в даний час знаходиться в сезоні тайфунів і страждає від близько 20 таких штормів на рік, регулярно зазнаючи злив, які спричиняють зсуви або раптові повені.

Тайфун Джебі 2018 року, що обрушився на регіон Кансай забрав життя 14 людей.

Українські Національні Новини

Новини Світу