yaponiya-kupit-bezlyudniy-ostriv-dlya-perenesennya-tudi-aviatsiyi-ssha

Японія купить безлюдний острів для перенесення туди авіації США

 • 15079 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Міністерство оборони Японії вирішило купити за 16 млрд єн (понад 147 млн доларів) безлюдний острів маге в префектурі Кагосіма на південному заході країни, щоб перенести туди масовані вчення палубних літаків з авіаносців ВМС США. Попередню угоду буде підписано вже на цьому тижні. Про це повідомляє в середу газета Yomiuri, передає УНН

Сам острів, який зараз майже цілком належить приватній компанії з Токіо, буде переданий військовій владі до кінця березня. Навчання авіації, в ході яких відпрацьовуються злети і посадки літаків на палубу авіаносців, супроводжуються великим шумом і викликають в Японії протести населення і органів місцевого самоврядування.

Через це вони були перенесені на майже безлюдний віддалений острів Іводзіма. Однак він розташований занадто далеко - більш ніж в 1,2 тисячі км від Токіо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія купить більше військової техніки для протидії Китаю та Росії

В результаті ще в 2011 році військові двох країн вирішили опрацювати питання про розміщення полігону для таких тренувань на острові Маге. Він розташований всього в 400 км від авіабази морської піхоти США Івакуні на південному сході острова Хонсю, куди зараз переведені близько 60 літаків палубної авіації США.

На острові Маге площею 8 кв. км передбачається побудувати аеродром та інші об'єкти збройних сил Японії. Згодом вони будуть використовуватися спільно з американською авіацією, зокрема, з авіаносця ВМС США Ronald Reagan.

Як повідомляв УНН, збройні сили США мають намір розмістити в японській префектурі Окінава реактивні системи залпового ракетного вогню (РСЗВ) HIMARS і провести протягом цього року перші навчання з їх застосуванням.

Українські Національні Новини

Політика