yaponiya-maye-namir-posiliti-obmezhennya-dlya-deyakikh-krayin-pid-chas-olimpiadi

Японія планує посилити обмеження для деяких країн під час Олімпіади

 • 21942 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Японська влада планує ще сильніше посилити обмеження під час Олімпійських ігор, пов'язані з протидією коронавірусу, для того, щоб домогтися розуміння з боку японської громадськості. Про це заявив глава Олімпійського комітету Японії Ясухіро Ямасіта під час пресконференції в клубі іноземних журналістів, передає УНН з посиланням на ТАСС.

Деталі

Як заявив глава комітету, уряду не вдасться домогтися розуміння з боку японської громадськості, якщо влада не введе жорсткіші обмеження. Серед запропонованих обмежень Ямасіта називає триденний жорсткий карантин для спортсменів з певних країн, включаючи Індію.

У той же час він підкреслив, що навіть в таких жорстких умовах після прибуття в країну, атлети зможуть тренуватися в міру можливості і під суворим наглядом. Ямасіта також вважає, що спортсмени, які візьмуть участь в Олімпіаді, готові погодитися з будь-якими обмеженнями, навіть тими, "які можуть з боку здаватися неймовірними".

Додамо

Імператор Японії Нарухіто висловив стурбованість у зв'язку з тим, що майбутні літні Олімпійські ігри в Токіо приведуть до зростання кількості заражень коронавірусом.

19 червня стало відомо, що влада Токіо вирішила повністю відмовитися від організації масових переглядів змагань в рамках літніх Олімпійських Ігор на громадських просторах міста з метою запобігання поширенню коронавірусу.

20 березня організатори остаточно вирішили проводити Олімпіаду без іноземних уболівальників.

Очікується, що місцеві глядачі на змагання все-таки будуть допущені з певними застереженнями: кількість глядачів на стадіонах буде обмежено, вони будуть зобов'язані носити маски. Скандувати і голосно кричати на трибунах буде заборонено. У той же час влада допускає відмову від допуску глядачів в разі чергового погіршення епідеміологічної ситуації в країні.

Довідка

Олімпіада в Токіо повинна була пройти з 24 липня по 9 серпня 2020 року. Через пандемію змагання були перенесені на рік і тепер будуть проводитися з 23 липня по 8 серпня.

Українські Національні Новини

Новини Світу