yaponiya-na-tli-zmenshennya-zalezhnosti-vid-rosiyskikh-energonosiyiv-zbilshit-investitsiyi-u-proekti-spg

Японія на тлі зменшення залежності від російських енергоносіїв збільшить інвестиції у проекти СПГ

 • 138897 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Японія планує посилити свою інвестиційну роль у проектах щодо скрапленого природного газу (СПГ), щоб стимулювати нові розробки та збільшити обсяги видобутку палива своїми компаніями, заявив у п'ятницю міністр промисловості Коїті Хагіуда, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

За словами Коїті Хагіуда, інвестиції в проекти СПГ у всьому світі значно скоротилися зі зростанням глобальної тенденції до декарбонізації, хоча попит, особливо в Азії, виріс ще до вторгнення рф в Україну.

"Вторгнення росії в Україну посилило конкуренцію за купівлю СПГ, що викликало побоювання щодо стабільного постачання палива в Японію", — заявив він на пресконференції.

"Уряд має вийти на передній план, щоб забезпечити СПГ через співпрацю з приватним сектором", - додав міністр.

За його словами, уряд прагне надати "гроші за ризик" через державну Японську національну корпорацію нафти, газу та металів (JOGMEC) для існуючих проектів СПГ, які можуть швидко збільшити виробництво за рахунок розширення, сказав він, але не повідомив подробиць.

Міністр додав, що зустріч міністрів енергетики G7 на початку березня визнала важливість інвестицій у сектор СПГ для забезпечення енергетичної безпеки.

Доповнення

На тлі вторгнення рф в Україну заговорили про роль Японії в енергетичних проектах "Сахалін-1" та "Сахалін-2" у росії, у той час, як великі західні нафтові компанії вирішили піти з країни.

Хагіуда сказав, що Японія триматиме концесії в обох проектах, оскільки вони є стабільними довгостроковими та недорогими джерелами енергії, але також працюватиме над зниженням залежності від російських енергоносіїв за рахунок диверсифікації джерел постачання.

На росію припадало 8,8% імпорту СПГ до Японії 2021 року, 3,6% імпорту сирої нафти і 12,5% імпорту енергетичного вугілля.

Українські Національні Новини

Економіка