yaponiya-ne-bude-negayno-vvoditi-embargo-na-rosiysku-naftu

Японія не буде негайно вводити ембарго на російську нафту

 • 122228 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Японія не буде негайно вводити ембарго на нафту з росії. Міністр економіки, торгівлі та промисловості Японії Коїті Хагіуда заявив, що через такий крок країна постане перед труднощами, інформує УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

“Враховуючи, що Японія має обмежені ресурси, ми постанемо перед деякими труднощами, щоб негайно йти в ногу з іншими країнами", - сказав Хагіуда журналістам під час візиту до Вашингтону.

Деталі

Під час зустрічі з міністром торгівлі США Джиною Раймондо сторони домовилися про основні принципи співпраці в галузі напівпровідників, спрямовані на диверсифікацію потужностей виробництва чіпів, підвищення прозорості, екстренне реагування на дефіцит та R&D.

“Оскільки світ дестабілізується після війни в Україні, координація з країнами-однодумцями стає дедалі важливішою. Переговори стали важливим кроком до просування японо-американських відносин”, - повідомив Хагіуда.

Під час окремої зустрічі з міністром енергетики США Дженніфер Ґренголм він також попросив Сполучені Штати збільшити видобуток скрапленого природного газу (СПГ), щоб допомогти Японії зменшити свою енергетичну залежність від росії.

Посадовець зазначив, що Токіо надасть державне фінансування, щоб допомогти японським компаніям реалізовувати проєкти СПГ у Сполучених Штатах. Сторони домовилися сформувати ініціативи, спрямовані на регулярне обговорення технологій чистої енергії та енергетичної безпеки з огляду на війну в Україні.

Раніше

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відвідає Японію. Очікується, що однією з головних тем обговорення буде допомога Україні.

Українські Національні Новини

Економіка