yaponiya-provodyat-viyskovi-navchannya-poblizu-pivdennikh-kuril-na-tli-zrostayuchoyi-zagrozi-z-boku-rosiyi-ta-kitayu

Японія проводять військові навчання поблизу Південних Курил на тлі зростаючої загрози з боку Росії та Китаю

 • 17214 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Сухопутні сили самооборони Японії розпочали навчання "Resolute Dragon 21" на сході японського острова Хоккайдо в районі неподалік Південних Курил. Про це пише УНН з посиланням на Associated Press.

Деталі

Сили самооборони Японії в понеділок розпочали навчання на Хоккайдо, у яких візьмуть участь приблизно 1 300 військових та які триватимуть до 14 грудня.

Хоккайдо з його великими відкритими просторами залишається важливим тренувальним полігоном для японських військ, заявили представники армії. Крім північного острова, основні танкові полігони Японії знаходяться поблизу гори Фудзі та Оіта на півдні.

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, який вступив на посаду в жовтні, сказав під час свого першого огляду військ, що він розгляне "всі варіанти", включаючи, можливо, запровадження випереджувальних ударів для подальшого "збільшення обороноздатності Японії" — питання, яке викликає розбіжності, за словами опонентів, і порушує пацифістську конституцію країни.

Маневри на Хоккайдо відбуваються на тлі нарощування військової активності РФ та Китаю у регіоні. Серед найбільших занепокоєнь Японії – посилення військово-морської активності Китаю, що спонукало Токіо швидко посилити розгортання військ і протиракетну оборону на півдні Японії, в тому числі на віддалених островах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія розгорнула на Курильських островах ракетний комплекс "Бастіон"

Доповнення

Японія претендує на чотири південні острови Курильської гряди - Ітуруп, Кунашир, Шикотан і Хабомаї, посилаючись на Трактат про торгівлю та межі 1855 року.

Позиція Москви полягає в тому, що Південні Курили увійшли до складу СРСР за підсумками Другої Світової війни, і російський суверенітет над ними, що має міжнародно-правове оформлення, не підлягає сумніву.

Нарощування Китаєм військових об’єктів у Південно-Китайському морі посилило занепокоєння Токіо у Східно-Китайському морі, де на контрольовані Японією острови Сенкаку також претендує Пекін.

Українські Національні Новини

Новини Світу