yaponiya-rozshiryuye-spisok-obmezhen-na-vyizd-dlya-inozemtsiv-cherez-poboyuvannya-poshirennya-shtamu-omicron

Японія розширює список обмежень на в'їзд для іноземців через побоювання поширення штаму Omicron

 • 20162 переглядiв

КИЇВ. 18 грудня. УНН. Японія продовжить обмеження на в'їзд іноземців до країни після кінця року, щоб запобігти поширенню варіанту Omicron, повідомляє в суботу газета Yomiuri з посиланням на анонімні джерела в уряді, передає УНН.

Деталі

Японія скасувала послаблення контролю наприкінці минулого місяця, оскільки Omicron поширився майже по всьому світу, та має одну з найсуворіших у світі прикордонних політик.

Незважаючи на те, що кількість випадків COVID-19 різко знизилася після смертельної хвилі в серпні, в країні зростає занепокоєння щодо варіанту Omicron, який був виявлений більше 30 разів в Японії, в основному під час перевірки в аеропортах.

Відповідно до розширених заходів уряд принципово призупинить в’їзд іноземців-нерезидентів з усіх країн і регіонів. За словами джерел, уряд ухвалить ретельне рішення про те, на який термін продовжить період, відстежуючи поширення варіанту Omicron.

Усі громадяни Японії, які повертаються з-за кордону, повинні перебувати на карантині в місцях проживання або вдома протягом 14 днів після в’їзду в Японію.

Починаючи з четверга, репатріанти, які прибули з 48 країн і регіонів, де були підтверджені випадки захворювання на Omicron, повинні залишатися в призначених державних установах від 3 до 10 днів після в’їзду в Японію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японські вчені розробили маски, що світяться, для виявлення коронавірусу

Додамо

За даними Міністерства охорони здоров’я, праці та соціального забезпечення Японії, станом на п’ятницю в країні загалом 50 людей були інфіковані варіантом Omicron.

Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що варіант Omicron поширюється "з безпрецедентною швидкістю" і вже присутній у більшості країн світу.

Українські Національні Новини

Новини Світу