yaponiya-shkoduye-scho-vikhid-ssha-z-ugodi-po-iranu-mozhe-pereshkoditi-yiyi-vikonannyu

Японія шкодує, що вихід США з іранської ядерної угоди може перешкодити її виконанню

 • 10752 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Японія шкодує у зв'язку з рішенням США вийти з угоди щодо ядерної програми Ірану, оскільки це може призвести до складнощів в його виконанні. Про це йдеться в поширеному МЗС Японії в середу заяві глави відомства Таро Коно, передає УНН з посиланням на ТАРС.

“Ми шкодуємо, оскільки це може дуже вплинути і затруднити процес підтримки ядерної угоди у рамках встановлених домовленостей. Японія підтримує міжнародний режим нерозповсюдження і ядерну угоду, яка сприяє стабільності на Близькому Сході”, — зазначається в ньому.

Коно також підкреслив, що Японія продовжить вести переговори з країнами, що мають відношення до проблеми ядерної програми Ірану, з метою збереження підписаної раніше угоди.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп оголосив про вихід Вашингтона з іранської ядерної угоди, яка накладала обмеження на активність Тегерана в ядерній сфері в обмін на зняття санкцій РБ ООН і односторонніх обмежувальних заходів, введених раніше США та ЄС.

Лідери Великої Британії, Німеччини та Франції Тереза ​​Мей, Ангела Меркель і Еммануель Макрон закликали усіх учасників іранської ядерної угоди і далі повністю виконувати її, а президент Ірану Хасан Роухані заявив, що Тегеран не відмовиться від СВПД і продовжить дотримуватися своїх зобов’язань. 

Українські Національні Новини

Політика