yaponiya-skhvalila-vaktsinu-moderna-yak-buster

Японія схвалила вакцину Moderna як бустер

 • 13197 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Японія в четвер офіційно схвалила вакцину Moderna проти COVID-19 для своєї програми ревакцинації, у той час як Novavax подала заявку на схвалення своєї вакцини в країні загалом, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Вакцина Moderna, яку досі в основному використовує Японія на робочих місцях, була схвалена для використання як третя бустерна доза для осіб у віці 18 років і старше після рекомендації експертів Міністерства охорони здоров'я в середу.

Віковий діапазон той же, що і у вакцини, розробленої Pfizer/BioNTech, яку протягом середи ввели в країні приблизно 93 тис. разів як бустер, що становило близько 0,1% населення.

На вакцину Novavax була подана заявка в регулюючі органи її японським дистриб'ютором Takeda Pharmaceutical Co., йдеться в заяві компанії. Очікуючи затвердження, Takeda планує виробляти вакцину в Японії і поширити її на початку 2022 року.

Доповнення

Після відносно пізнього старту Японія повністю вакцинувала майже 80% свого населення, що є найвищим показником серед країн "Групи семи". У країні залишилося близько 31 мільйона доз вакцин від Pfizer і Moderna, а на 2022 рік укладені угоди про отримання ще 170 мільйонів доз.

Кількість нових заражень коронавірусом у Японії різко знизилася після п'ятої хвилі, пік якої припав на серпень. Експерти кажуть, що той факт, що Японія почала просувати вакцинацію пізніше, може допомогти знизити захворюваність COVID-19, оскільки імунітет від щеплень у більшості людей ще не знизився.

Міністр охорони здоров'я Шигеюкі Гото сказав минулого тижня, що ревакцинацію слід проводити якомога швидше, замість того, щоб дотримуватися восьмимісячного терміну між другою дозою і бустером.

Українські Національні Новини

Новини Світу