yaponiya-ta-nova-zelandiya-priskoryat-ugodu-pro-obmin-rozviddanimi-na-tli-poboyuvan-kitayu

Японія та Нова Зеландія прискорять угоду про обмін розвідданими на тлі побоювань Китаю

 • 979822 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. У понеділок міністри закордонних справ Японії та Нової Зеландії домовилися прискорити переговори щодо угоди про обмін розвідданими. Дві острівні країни пообіцяли зміцнювати зв'язки в галузі безпеки та співробітництво в Індо-Тихоокеанському регіоні на тлі загальної стурбованості з приводу дедалі більш напористих дій Китаю. Про це УНН пише посилаючись на АР.

Деталі

Міністр закордонних справ Нової Зеландії Наная Махута та її японський колега Йосімаса Хаясі зобов'язалися забезпечити, щоб тихоокеанський острівний регіон, де вплив Китаю швидко розширюється, залишався стабільним і процвітаючим і вільним від іноземного втручання та примусу, а також щоб права, свободи і суверенітет усіх країн, незалежно від розміру чи могутності, були захищені.

Доповнення

У грудні уряд прем'єр-міністра Японії Фуміо Кісіди вжив ключових заходів щодо модернізації системи безпеки і оборони, у тому числі здатність до контрударів, що суперечить принципу, що існував після Другої світової війни, що обмежує Японію самообороною, і подвоєнню витрат на оборону за п'ять років.

Кісіда заявив на парламентській сесії у понеділок, що міністерство оборони закуповує 400 крилатих ракет Tomahawk американського виробництва для розгортання вже 2026 року. Tomahawk будуть використовуватися на есмінцях, оснащених радаром Aegis, і здатні вражати цілі на відстані до 1600 кілометрів.

Українські Національні Новини

Новини Світу