yaponiya-vitratit-12-mln-dolariv-na-derzhavniy-pokhoron-ekspremyera-sindzo-abe

Японія витратить 12 млн доларів на державний похорон експрем'єра Сіндзо Абе

 • 180950 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Японія розраховує витратити близько 1,7 мільярда єн (12 мільйонів доларів) на державний похорон убитого колишнього прем'єр-міністра Сіндзо Абе, пише УНН.

Деталі

Kyodo News з посиланням на головного секретаря кабінету міністрів Хірокадзу Мацуно повідомляє, що уряд Японії вирішив виділити додатково - 800 мільйонів єн на покриття витрат на безпеку та 600 мільйонів єн на прийом іноземних високопосадовців.

Місцеві ЗМІ повідомили, що уряд прем'єр-міністра Фуміо Кісіди спочатку заявив, що витратить 249 мільйонів єн із грошей платників податків на державний похорон, призначений на 27 вересня.

Державний похорон колишніх політиків — рідкість у Японії, і опитування, опубліковане в понеділок газетою Yomiuri Shimbun, показало, що 56% виборців виступають проти цього заходу, а 38% — за.

В останні тижні рейтинги схвалення уряду Кісіди сильно впали, частково через рішення про похорон.

Доповнення

Абе був застрелений під час передвиборчої кампанії в липні.Обвинувачений у вбивстві Абе Тецуя Ямагамі перебуває під вартою.

Похорон пройде в токійському Nippon Budokan, місці, що використовується для концертів і спортивних заходів, де також проходили останні державні похорони колишнього прем'єр-міністра Японії в 1967 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу