yaponiya-vvazhaye-za-neobkhidne-zberegti-ugodu-schodo-yadernoyi-programi-iranu

Японія вважає за необхідне зберегти угоду щодо ядерної програми Ірану

 • 11098 переглядiв

КИЇВ. 26 квітня. УНН. Японія вважає, що досягнуте в 2015 році угоду щодо іранської ядерної програми не потребує перегляду, а його умови повинні виконуватися всіма учасниками, включаючи США. Про це заявив японський міністр закордонних справ Таро Коно за підсумками брюссельської зустрічі зі своїм іранським колегою Мохаммадом Джавадом Заріфі, передає УНН з посиланням на NHK. 

"Японія послідовно підтримувала угоду щодо ядерної програми і вважає обов'язковим виконання його умов всіма сторонами. Японія та Іран поділяють думку про важливість збереження підтримки ядерної угоди з боку США. Крім того, виконання умов цієї угоди Іраном має відношення до економічного розвитку країни, і Японія готова надати необхідну спеціалізовану підтримку в цьому питанні", - наводить його слова телеканал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп дав зрозуміти, що серйозно налаштований на вихід з ядерної угоди з Іраном

Коно також додав, що в червні цього року Японія планує відправити до Ірану групу вчених і інженерів для надання сприяння іранській стороні з метою виконання її частини угоди.

Нагадаємо, в липні 2015 року Іран, п'ять постійних членів Ради Безпеки ООН (Росія, Великобританія, Китай, США, Франція) і Німеччина досягли угоди про врегулювання ядерної проблеми Тегерана. Розроблений ними Спільний всеосяжний план дій передбачає скасування санкцій ООН, США і ЄС, накладених на Іран через його ядерну програму. У січні 2016 року було оголошено про початок реалізації угоди, і Вашингтон скасував обмеження.

Як раніше повідомляв УНН, під час прес-конференції в Університеті Джорджа Вашингтона президент Франції Еммануель Макрон припустив, що його американський колега Дональд Трамп прийме рішення вийти зі Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) щодо ядерної програми Ірану. 

Українські Національні Новини

Політика