yaponiya-znovu-nazvala-kurilski-ostrovi-nezakonno-okupovanimi-rosiyeyu

Японія знову назвала Курильські острови незаконно окупованими росією

 • 186182 переглядiв

КИЇВ. 31 березня. УНН. У щорічній зовнішньополітичній доповіді Японія знову кваліфікує північні Курильські острови як незаконно окуповані росією. Таку заяву країна зробила на тлі погіршення відносин з москвою після її повномасштабного вторгнення в Україну, інформує УНН з посиланням на Kyodo News.

Деталі

Така кваліфікація востаннє використовувалася у 2003 році. Її зміна відображала “примирливу ​​політику” щодо москви, ухвалену в надії, що прогрес у переговорах щодо Курилів призведе до їх повернення в майбутньому.

У новому проекті дипломатичної “Синьої книги”, яку отримало Kyodo, зазначено, що острови, які називаються Південними Курилами в росії та Північними територіями в Японії, є "невіддільною" частиною території Японії.

“Ми не перебуваємо в умовах, за яких ми можемо говорити про це питання з росією”, — йдеться у проєкті книги.

Водночас Японія вимагає, щоб росія прислухалася до критики з боку міжнародного співтовариства, вивела свої війська з України та дотримувалася міжнародного права.

Раніше

На початку березня прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда назвав південну частину Курильських островів японськими споконвічними територіями.

У відповідь росія оголосила про те, що припиняє безвізові поїздки японців на південні Курили, а російські "дипломати" відмовляються від продовження мирного діалогу з Японією щодо островів.

Токіо виступило проти цього рішення.

Українські Національні Новини

Новини Світу