yaponska-politsiya-bude-vidslidkovuvati-bitkoini-tranzaktsiyi

Японська поліція буде відслідковувати біткоін-транзакції

 • 12203 переглядiв

КИЇВ. 3 вересня. УНН. У 2019 році Національне агентство поліції Японії почне використовувати нове програмне забезпечення для відстеження кріптовалютних транзакцій. Про це повідомляє Coin Telegraph, передає УНН.

"Спеціалізоване ПО допоможе розслідуванню різних кейсів, пов'язаних з незаконними фінансовими операціями з використанням криптовалюти", - йдеться в повідомленні.

Програмне забезпечення було розроблено приватною компанією, назва якої не розголошується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Японії біткоіни перестануть вважати платіжним засобом

Повідомляється, що для розробки нового софта Нацагентство поліції виділить 35 млн ієн (315 тис. дол.).

"Спеціальне ПО здатне витягувати дані про транзакції, необхідні для розслідувань. Наприклад, інформацію про операторів бірж віртуальних валют", - йдеться в статті.

Україна, тим часом, продовжує визначатися в питанні регулювання ринку криптовалют з точки зору законодавства.

У парламенті зареєстровано кілька законопроектів про легалізацію цифрових грошей, і недавно було прийнято рішення об'єднати їх в один документ.

Автором одного з законопроектів про криптовалюти є нардеп від РПЛ Сергій Рибалка (в минулому році його звільнили з посади голови фінансового комітету ВР). Його документ, правда, експерти Bitcoin Foundation назвали безглуздим і популістським.

А за даними окремих ЗМІ, законопроект Рибалки (№7183-1) взагалі "списаний" у російських чиновників. Більш того, співавтором свого законопроекту про біткоіни Рибалка зробив цивільну дружину Анастасію Байбородіну.

І цей вчинок колеги радикала по партії назвали як мінімум "неетичним".

Українські Національні Новини

Новини Світу