yaponska-vlada-planuye-dozvoliti-litnim-ta-khvorim-lyudyam-pokinuti-layner-diamond-princess

Японська влада планує дозволити літнім та хворим людям покинути лайнер Diamond Princess

 • 14500 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Японський уряд планує вже сьогодні, у вівторок, дозволити літнім людям та тим, хто має хронічні хвороби, покинути лайнер Diamond Princess, який стоїть на карантині через коронавірус у пасажирів. Про це повідомляє УНН з посиланням на Kyodo.

"Японський уряд планує дозволити людям похилого віку та пасажирам з хронічними хворобами покинути круїзний корабель, який перебуває на карантині в Йокогамі, через коронавірусну інфекцію", - повідомили в ЗМІ.

Вказано, що уряд закликав близько 3600 пасажирів та членів екіпажу залишитися на борту протягом двотижневого ізоляційного періоду до 19 лютого.

"Але літні пасажири та ті, хто має хронічні проблеми зі здоров’ям, можуть покинути круїзне судно вже вранці у вівторок", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що пасажири пережили стрес через тривалу ізоляцію на судні. При цьому, близько 80% пасажирів з 2666 людей, були старше 60 років, 215 людей – старше 80 років і 11 людей – старше 90 років. Через стрес у них погіршується здоров’я, а тісні кабіни погіршують його стан.

"Вони стають чутливими до вірусної інфекції і ризикують своїм життям", - сказав керівник некомерційної організації науково-дослідницького інституту з питань медичного врядування Масахіро Камі.

Також зазначається, що не всі пасажири отримують повну медичну допомогу, а на лайнері є лише одна каюта для медичних консультацій.

Нагадаємо, на уражений коронавірусом лайнер Diamond Princess хочуть відправити інфекціоністів.

Українські Національні Новини

Новини Світу