ye-dvi-vymohy-zmi-rozkryly-za-yakykh-umov-hretsiia-nadast-ukraini-patriot

Є дві вимоги: ЗМІ розкрили, за яких умов Греція надасть Україні Patriot

 • 24349 переглядiв

Греція, ймовірно, надасть Україні системи протиповітряної оборони Patriot, якщо отримає гарантії США щодо загрози з боку Туреччини та пакет фінансової компенсації.

Греція, ймовірно, передасть Україні Patriot за умов надання їй гарантій США щодо загрози з боку Туреччини та пакету фінансової компенсації. Про це повідомляє грецьке видання Рronews, посилаючись на джерела, передає УНН

Деталі

Ідеться про останню модифікацію зенітного ракетного комплексу – Patriot PAC-3, яка призначена для ураження та знищення тактичних балістичних ракет.

ЗРК Patriot, який, як очікується, передадуть Україні, ймовірно, є одним із двох, розгорнутих в Афінах.

Як пише видання, можливо, буде надано і другий комплекс Patriot. 

Урядові джерела запевняють, що США надали "гарантії" безпеки країни від турецької загрози на час виконання контракту Patriot, не уточнюючи, які саме "гарантії" пропонуються.

Є запевнення, що в разі руйнування батарей США замінять їх на нові, "і в будь-якому разі ви отримаєте гроші з пакета в 61 мільярд доларів, наданого Україні".

Інакше кажучи, як і у випадку з Patriot, поставленими до Саудівської Аравії, США зазнали значних витрат за повторне введення в дію, оскільки вони не працювали або були неефективні через відсутність запчастин.

Загалом Афіни мають шість комплексів Patriot, один із яких було передано Саудівській Аравії.

Міністрам ЄС не вдалося пообіцяти Україні Patriot на ключовій зустрічі - ЗМІ22.04.24, 16:22 • [views_0]

Довідково 

Patriot PAC-3 (Patriot Advanced Capability-3) – це мобільна система ППО великої дальності (HSAM) з дальністю дії пошукового радара 170 км і максимальною дальністю ураження 150 км. 

Вогневий блок контролює до 16 пускових станцій, які можуть бути розгорнуті та працювати на відстані до 30 км від станції ураження для досягнення максимального охоплення території. 

Patriot PAC-3 здатен одночасно вражати 9 цілей (тактичні, балістичні, крилаті ракети та літаки).