ye-dzhentlmenska-domovlenist-u-radi-prognozuyut-shvidke-ukhvalennya-byudzhetu-2023

"Є джентльменська домовленість": у Раді прогнозують швидке ухвалення Бюджету-2023

 • 215526 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Цього року ухвалення Державного бюджету, на 2023 рік, у парламенті відбудеться раніше, аніж це було в останні три роки, повідомив перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко в ефірі національного телемарафону, пише УНН.

Він повідомив, що під час пленарного засідання народні депутати уже заслухали Бюджет, "фактично запустивши бюджетну процедуру".

Цитата

"Існує "джентльменська домовленість" фракцій - опозиції та монобільшості, що не буде потоку пропозицій, які завжди надходили тисячами до Бюджету... Будуть виважені кілька десятків від кожної фракції. Можливо, загалом декілька сотень пропозицій, які профільний комітет та уряд зможуть максимально оперативно опрацювати, щоби вийти на відповідні дати», - повідомив Корнієнко, якого цитує пресслужба ВР.

З його слів, Бюджет в останні три роки ухвалювали наприкінці листопада - на початку грудня, але цього року це відбудеться раніше: "Адже Міністерство фінансів України, Президент України Володимир Зеленський та Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак просять робити це швидше, бо потрібно з конкретним документом домовлятися з нашими партнерами, які будуть нас підтримувати наступного року: насамперед країни Європейського Союзу та США, які, станом на сьогодні, надають Україні найбільший відсоток підтримки за останні сім місяців".

Деталі

Перший заступник голови ВР при цьому повідомив, що Бюджет-2023 - це "бюджет країни, яка воює, бюджет - наполовину оборонний: Збройні Сили України, сили оборони, зарплата, видатки, озброєння, снаряди - усе те, що допоможе нам стримувати фантастичні навали, котрі нам пророкують".

Окрім того, він акцентував, що Міністерство фінансів та Національний банк "працюють над тим, щоби всі показники Бюджету зберігалися у нормальних коридорах".

Доповнення

Верховна Рада ухвалюватиме Державний бюджет на 2023 рік, як повідомлялося, за скороченою процедурою - вже до кінця жовтня.

Українські Національні Новини

Політика