ye-marchuk-prokomentuvav-zayavu-lavrova-pro-nibito-porushennya-ukrayinoyu-budapeshtskogo-memorandumu

Є.Марчук прокоментував заяву Лаврова про нібито порушення Україною Будапештського меморандуму

 • 37873 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Представник України у підгрупі з безпеки тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі Євген Марчук, коментуючи заяву міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова, сказав, що у Будапештському меморандумі вказано, що не тільки ядерна, а й будь-яка інша зброя ніколи не буде використана проти України. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

“Лавров просто нахабно обманює, журналістів, сподіваючись, що ніхто не загляне в оригінал тексту. Не тільки ядерна, а ніяка їх зброя ніколи не буде використана проти України — тобто потрійне зобов’язання”, — наголосив Марчук.

Він також нагадав, що у статті 2 Будапештського меморандуму чітко говориться англійською, що підписанти “підтверджують своє зобов’язання.... що жодне з їхніх озброєнь ніколи не буде використано проти України”.

Нагадаємо, на прес-конференції міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров звинуватив Україну у порушенні Будапештського меморандуму.

Він також заявив, що РФ “не застосовувала і не загрожувала Україні ядерною зброєю, тому ніякого порушення меморандуму не відбулося”.

Українські Національні Новини

Політика