ye-osnovnoyu-zaluzhniy-pokazav-video-pro-rol-aerorozvidki-na-nayvazhchiy-dilyantsi-frontu-u-bakhmuti

Є основною: Залужний показав відео про роль аеророзвідки на найважчій ділянці фронту - у Бахмуті

 • 645944 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Аеророзвідник Михайло пояснив, що роль аеророзвідки на найважчій ділянці фронту - у місті Бахмуті Донецької області - є основною, тому що дрони рятують життя та зупиняють ворожі штурми. Про це УНН повідомляє з посиланням на коментар аеророзвідника у відео, яке поширив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Цитата

«Зараз ми знаходимося в місті Бахмут. Обстановка, яка є, вона напружена. На моє переконання, роль аеророзвідки є основною. Тому що очі, які дають інформацію для тієї ж піхоти, є надважливими. Дрони рятують життя, дрони зупиняють штурми, піхоті дуже швидко передають повідомлення, що до вас підповзає противник, і піхота дуже швидко на це реагує. Дуже багато дронів передають саме волонтери. Цієї кількості не вистачає. Цього дуже мало», - розповів Михайло.

Він зазначив, що на сто людей складу має бути мінімум п'ять пілотів.

«І на кожен окоп має бути один пілот, який завжди 24/7 буде спостерігати за позицією, буде спостерігати всі підступи», - сказав він.

Окрім того, він наголосив, що ударні дрони теж потрібні.

«З хлопцями ми працювали, у них були ці дрони-камікадзе, і ми буквально чотири дрони запустили й влучили в ціль, влучили в окопи ворога, і ворог цілим флангом знявся і відійшов. Тому що кожен дрон влучав точно в окопчик. І ворог це зрозумів. Вони всі побігли, як миші. Вартість одного дрона складає близько 100 тис. грн. І один дрон може врятувати життя дуже багатьом людям», - розповів аеророзвідник.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що битва за Бахмут триває. російські окупанти постійно змінюють тактику. То атакують малими штурмовими групами, то задіює для штурму десятки мобілізованих.

Дві російські "Сушки" збили за день на сході, одну - у районі Бахмута.

Українські Національні Новини

Війна