ye-velika-ymovirnist-scho-noviy-navchalniy-rik-energodar-rozpochne-pid-ukrayinskimi-praporami-miskiy-golova

Є велика ймовірність, що новий навчальний рік Енергодар розпочне під українськими прапорами – міський голова

 • 194737 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. Окупанти в Енергодарі хочуть навчати дітей за російськими шкільними програмами, але їм не вистачає вчителів. Росіяни хочуть завозити своїх освітян із Криму, однак їм радять не квапитись. Про це повідомив у Telegram-каналі міський голова Дмитро Орлов, пише УНН.

Деталі

"В Енергодарі окупанти заявили про те, що з 1 вересня мають намір почати новий навчальний рік по російським програмам. Водночас очевидно, що загарбники відчувають великий кадровий дефіцит і реалізувати свої наміри їм буде дуже важко", - повідомив Орлов.

З його слів, так званою окупаційною військово-цивільною адміністрацію вже неодноразово оголошувався набір вчителів серед місцевих освітян. Але бажаючих прийняти пропозицію рашистів майже не виявилося.

Цитата

"Тож в Енергодар мають намір завозити вчителів з Криму та рф. Та ми радимо їм не квапитися з пакуванням чемоданів, бо доведеться дуже швидко їх збирати у зворотньому напрямку. Адже є велика і дуже очікувана вірогідність, що новий навчальний рік Енергодар розпочне під українськими прапорами, у звільненому від окупантів місті", - заявив міський голова.

Всю актуальну інформацію щодо отримання атестатів та організації освітнього процесу в умовах війни він радить отримати на телеграм-каналі «Освіта Енергодара» https://t.me/+esRdBh2jvt8yMzZi та задати питания на електронну пошту osvita.energodar@gmail.com.

Нагадаємо

Минулого місяця у тимчасово захопленому Енергодарі Запорізької області російські окупанти відкрили пункт прийому документів для оформлення громадянства рф.

Українські Національні Новини

Суспільство