yebrr-vidilit-ukrayini-149-mln-yevro-na-modernizatsiyu-elektromerezh

ЄБРР виділить Україні 149 млн євро на модернізацію електромереж

 • 8997 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Європейський банк реконструкції та розвитку виділить Україні 149 млн євро на модернізацію електромереж. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Мінфіну.

"Кабінет міністрів України схвалив розпорядження про доцільність залучення позики ЄБРР у сумі 149 млн євро для реалізації Проекту модернізації мережі електропередачі", - вказали у відомстві.

Реалізація проекту, як зазначається, буде здійснюватися ДП "НЕК "Укренерго" і дозволить підвищити ефективність та надійність передачі електроенергії у Західному, Північному, Південному та Центральному регіонах України. Модернізація ключової інфраструктури системи передачі є також однією зі складових інтеграції української енергосистеми до ENTSO-E, додали у Мінфіні.

"Проект передбачає заміну трансформаторного обладнання та реконструкцію 12 підстанцій з впровадженням автоматизованих систем керування технологічними процесами на підстанціях", - зауважили у відомстві.

Комплекс заходів, передбачений проектом, дозволить керувати обладнанням підстанцій з регіональних центрів в режимі реального часу без постійної присутності на об’єктах оперативного персоналу. Запровадження цифрових технологій з автоматичною системою керування є основою для впровадження розумних мереж енергопостачання - Smart Grid, зауважили у Мінфіні.

Нагадаємо, Президент Зеленський заявив, що Україна налаштована на посилення співпраці з ЄБРР.

Українські Національні Новини

Економіка