yecherha-dlia-avtobusiv-na-10-punktakh-propusku-z-moldovoiu-vidsohodni-mozhna-obraty-chas-peretynu-kordonu

єЧерга для автобусів: на 10 пунктах пропуску з Молдовою відсьогодні можна обрати час перетину кордону

 • 14833 переглядiв

Від сьогодні, 24 квітня, автобуси можуть обирати час перетину кордону на 10 пунктах пропуску з Молдовою в рамках сервісу електронної черги.

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожному автобусу буде доступна можливість обрати час перетину кордону у межах послуги єЧерга. Про це повідомила пресслужба міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, передає УНН

Деталі

Можливість обрати час буде доступна загалом на 10 пунктах пропуску з Молдовою. Так, до "Мамалига – Крива" та "Могилів-Подільський – Отач" додадуться:

  • «Виноградівка - Вулканешти»
  • «Малоярославець 1 – Чадир-Лунга»
  • «Нові Трояни – Чадир-Лунга»
  • «Рені – Джурджулешти»
  • «Серпневе 1 – Басараб‘яска»
  • «Старокозаче – Тудора»
  • «Табаки – Мирне»
  • «Росошани – Бричень»

Згодом, така можливість буде доступна на пункті пропуску "Паланка – Маяки – Удобне", вказали у відомстві. 

 Реєстрація у новий тип черги, яка має назву "За розкладом" для пунктів пропуску з Молдовою починається з 24 квітня о 12:00. Рух автобусів за новим записом розпочнеться 25 квітня о 12:00.

 "Паралельно, спільно з Державною прикордонною службою працюємо над тим, щоб збільшувати пропускну здатність кордону саме для автобусів, це дозволить забезпечити більше можливостей перевізникам обирати час перетину кордону", – підкреслив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Нагадаємо

У серпні минулого року послуга єЧерга була масштабована на автобуси. Наразі в режимі тестування вона працює на ключових пунктах пропуску для автобусів. На першому етапі головна мета запровадження послуги – створення актуальної мережі регулярних маршрутів та  аналіз навантаження на кордон. 

 На основі отриманих даних на другому етапі реалізації послуги кожен автобус (регулярний та нерегулярний) може обрати час перетину кордону.

Починаючи з 12 лютого, послуга електронної черги на автобуси поширюється на всі 29 пунктів пропуску на кордонах України з ЄС та Молдовою.