yegeri-ta-politseyski-za-khabari-dozvolyali-vilov-ribi-bilya-chaes

Єгері та поліцейські за хабарі дозволяли вилов риби біля ЧАЕС

 • 20005 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Прокуратура Київської області припинила незаконний вилов риби на території зони відчуження Чорнобильської АЕС. Про це повідомила прес-служба прокуратури Київської області, передає УНН.

Прокуратура Київської області здійснює процесуальне керівництво у двох кримінальних провадженнях за фактами вимагання неправомірної вигоди службовими особами місцевого відділу поліції, а також за фактами незаконного зайняття рибним добувним промислом способом масового знищення риби, на території зони відчуження Чорнобильської АЕС за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368 (хабар) та ч. 2 ст. 249 (незаконний рибний промисел) КК України.

Слідчим ГПУ знадобилось 6 місяців, щоб здобути докази причетності до протиправної діяльності єгерів Чорнобильського радіаційного-екологічного біосферного заповідника, ряду осіб, які за сприяння працівників місцевої поліції, у тому числі керівного складу, неправомірно потрапили до зони відчуження і безпосередньо здійснювали вилов риби.

Під час розслідування в межах кримінальних проваджень в браконьєрів вилучено понад 700 кг риби, яку виловлено на території зони відчуження Чорнобильської АЕС, близько кілометра сіток.

Сьогодні слідчі провели шість обшуків, у тому числі, у службових кабінетах керівників відділу поліції, Державному агентстві України з управління зоною відчуження у місті Чорнобиль, контрольно-пропускному пункті "Дитятко", а також Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику. Під час обшуків слідчі виявили та вилучили чорнові записи, знаряддя масового вилову риби, зброю та рибу.

Наразі ГПУ готує підозри особам, які здійснювали незаконний вилов риби, а також єгерям та працівникам місцевої поліції, які покривали таку протиправну діяльність.

Нагадаємо, на Київщині, у зоні відчуження Чорнобиля, на річці Прип’ять, міліціонери затримали двох рибалок, які незаконно виловили електровудкою 43 кг риби.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП