yegipet-gotoviy-nadati-vsebichnu-pidtrimku-sudanu

Єгипет готовий надати всебічну підтримку Судану

 • 8476 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Каїр готовий надати всебічну підтримку Судану і його народу. В цьому президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі запевнив главу перехідного Військової ради Судану Абделя Фаттаха аль-Бурхана під час телефонної розмови, що відбулась у вівторок. Про це повідомила канцелярія глави єгипетської держави, передає УНН.

За словами офіційного представника єгипетського лідера Бассама Ради, "ас-Сісі під час бесіди заявив про повну підтримку Єгиптом безпеки і стабільності Судану, а також волі і вибору братнього народу на шляху побудови майбутнього країни і збереження її державних інститутів".

Зокрема, він підтвердив готовність Єгипту надати всеосяжну допомогу своїм "братам в Судані" і підкреслив прагнення Каїру підтримати країну в подоланні нинішнього етапу, зазначив Ради.

За словами спікера, ас-Сісі наголосив на важливості консолідації регіональних і міжнародних зусиль для підтримки Судану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На території Судану зняли цензуру в ЗМІ і скасували закони про обмеження основних свобод

Як повідомляв УНН, 11 квітня стало відомо про військовий переворот у Судані. Військові у Судані відсторонили від влади президента Омара аль-Башира. Цьому передували багатомісячні акції протесту населення, незадоволеного значним підвищенням цін на продукти, які швидко переросли у заклики до відставки аль-Башира.

Армія розпустила парламент, сформувала військову раду на час перехідного періоду, який триватиме два роки. Очолив військову раду Судану Абдельфаттах аль-Бурхан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Африканський союз висунув ультиматум Судану

Українські Національні Новини

Новини Світу