yeib-vidiliv-ukrayini-300-mln-yevro-kreditu-na-energoefektivnist

У ЄС виділили Україні 300 млн євро кредиту на енергоефективність

 • 13150 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Україна покращить енергоефективність громадських будівель завдяки кредиту обсягом 300 млн євро від Європейського інвестиційного банку. Відповідну угоду ЄІБ і Міністерство розвитку громад та територій України підписали напередодні під час саміту Україна-ЄС, передає УНН з посиланням на пресслужбу міністерства.

"ЄІБ і Міністерство розвитку громад та територій України підписали угоду про залучення кредиту у розмірі 300 млн євро для покращення енергоефективності 1000 громадських будівель, зокрема шкіл, культурних центрів, дитячих садків та лікарень", - йдеться у повідомленні.

Очікується, що кредит дозволить попередити викиди 1 250 000 тонн CO2 та принести користь для понад 2,5 мільйонів громадян. Також очікується, що гранти від Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P) та ЄС доповнять кредит.

Інвестиція від банку ЄС покращить середньо- та довгострокову стійкість українських громадських будівель, особливо лікарень, під час пандемії COVID-19, вказали у Мінрегіоні.

У ЄС анонсували цей кредит ще у червні.

Додамо, Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) – це банк Європейського Союзу та інституція довгострокового кредитування. Це також єдиний банк, чиїм власником є держави-члени Євросоюзу, і який представляє інтереси цих держав.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    На Хмельниччині засудили втікача із колонії

     • 11944 переглядiв

    Пожежі на Луганщині: досі гасять один осередок

     • 11869 переглядiв

    Зранку Київ скували затори

     • 14662 переглядiв

    Україна готова до зими — Буславець

     • 9295 переглядiв

    Від 8° до 26° тепла: прогноз погоди на сьогодні

     • 11712 переглядiв