yelchenko-nayblizhchim-chasom-planuyetsya-organizuvati-rozmovu-novogo-golovi-mzs-i-derzhsekretarya-ssha

Єльченко: найближчим часом планується організувати розмову нового голови МЗС і держсекретаря США

 • 14221 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. У посольстві України у Вашингтоні планують найближчим часом організувати розмову новопризначеного міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби та Держсекретаря США Майка Помпео. Про це повідомив посол України у США Володимир Єльченко в оприлюдненому диппредставництві у Facebook відео, передає УНН.

"Ми, до речі, вже вчора спілкувалися з представниками Державного департаменту, вони дуже хотіли б, ну, якщо не зустріч, то організувати принаймні телефонну розмову між Кулебою і Помпео найближчим часом, щоб не загубити оту позитивну інерцію, яка була після візиту Помпео до Києва, у зв'язку зі змінами в уряді", - зазначив Єльченко.

Що стосується голови МЗС Дмитра Кулеби, то посол України у Вашингтоні вважає, що у нього у відносинах з новим міністром "ніяких питань і проблем не буде, я сподіваюся". "Він молода, енергійна людина, така амбіційна. Я думаю, що у нього все вийде", - додав Єльченко.

Також він впевнений, що встановить контакт, з новим міністром оборони України Андрієм Тараном. "Тим більше, що я його знаю", - додав Єльченко.

У диппредставництві також відзначили, що "посольство України у Вашингтоні продовжує працювати над тим, щоб нарощувати позитивну динаміку двосторонніх контактів України та США, зокрема і після заміни уряду в Україні".

Нагадаємо, Верховна Рада України призначила новий склад Кабінету міністрів 4 березня.

Українські Національні Новини

Політика