yelizaveta-ii-vlashtuye-priyom-dlya-lideriv-krayin-g7

Єлизавета II влаштує прийом для лідерів країн G7

 • 18040 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Королева Великої Британії Єлизавета II влаштує офіційний прийом для лідерів країн Групи семи (G7) в п'ятницю - перший день проведення саміту "сімки" в курортному місті Карбіс-Бей на заході Англії. Про це йдеться в поширеній програмі заходу, передає УНН.

Деталі

Зустріч буде організована в ботанічному саду "Еден", віддаленому від місця проведення саміту на 70 км. На офіційній вечері, крім 95-річної королеви, будуть присутні її син принц Уельський Чарльз зі своєю дружиною Каміллою, а також герцог і герцогиня Кембриджські Вільям і Кейт.

Робоча програма форуму, відповідно до опублікованого розкладу, почнеться в п'ятницю вранці. Кожного з лідерів G7 особисто привітають прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, головуючий в цьому році на саміті, і його дружина Керрі. Після привітальних рукостискань пройде традиційна спільна фотосесія лідерів неформального об'єднання економічно розвинених країн. Потім почнеться перша сесія Групи семи з питань майбутнього після пандемії.

На другий день зустрічі, 12 червня, заплановано проведення відразу трьох сесій. В останній день зустрічі на вищому рівні заплановані два засідання, одне з яких буде присвячено темі кліматичних змін.

Контекст

Президент США Джо Байден перебуває у Британії з офіційним візитом. Він знаходиться на англійському приморському курорті Карбіс-Бей, приблизно за 40 км від Фалмута, де зупиняється більшість засобів масової інформації, які висвітлюють подію.

Також 16 червня в Женеві відбудеться саміт президента США Джо Байдена і президента Росії Володимира Путіна, який пройде на віллі Ла Гранж в Женеві.

З метою безпеки державна рада Женеви ввела заборону на польоти безпілотних літальних апаратів над всією територією Женевського кантону в період саміту президентів США і Росії. Заборона буде діяти з 14 по 17 червня.

Українські Національні Новини

Новини Світу