yermak-mi-pragnemo-miru-ale-posilyuyemo-armiyu

Єрмак про атаку бойовиків на Донбасі: ми прагнемо миру, але посилюємо армію

 • 13622 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Україна йде шляхом переговорів, водночас українська армія готова відповідати на атаки, подібні тій, що сталась зранку 18 лютого поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний на Донбасі. Про це у Facebook написав новопризначений голова Офісу Президента України Андрій Єрмак, передає УНН.

"Те, що ця атака відбулась в п‘яту річницю Дебальцівської трагедії - особливий цинізм. Глибоке співчуття родині загиблого. Але саме тому ми сьогодні робимо все для того, щоб цю війну закінчити. Щоб зранку не приходили такі новини, щоб наші воїни повернулись до своїх родин живими", - написав Єрмак.

Він нагадав, що на тлі сьогоднішньої ситуації на Сході, Президент України зібрав засідання РНБО, на якому були ухвалені рішення щодо наступних кроків.

"Так, ми прагнемо миру, але водночас ми збільшуємо фінансування на армію і активно працюємо над підвищенням її обороноздатності. Так, ми йдемо шляхом переговорів, але водночас і шляхом внутрішнього посилення: наша армія готова відповідати на подібні атаки, і давати гідну відсіч агресору", - заявив очільник ОП.

Нагадаємо, зранку 18 лютого бойовики атакували українські позиції поблизу Новотошківського на Донбасі.

Внаслідок бойових дій загинув один український захисник, ще четверо отримали легкі поранення.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ворожа атака поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний на Донбасі є спробою зірвати мирний процес.

Українські Національні Новини

Політика