yermak-pro-antisemitski-zayavi-lavrova-rosiya-stanovit-ekzistentsiynu-zagrozu-dlya-vsikh-yevreyiv-svitu

Єрмак про антисемітські заяви лаврова: росія становить екзистенційну загрозу для всіх євреїв світу

 • 108539 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. росія становить екзистенційну загрозу не лише для України, вважає голова Офісу Президента України Андрій Єрмак. Про це він сказав в інтерв'ю The Times of Israel, а також написав в своєму Telegram-каналі, пише УНН.

Цитата

"Це ще раз продемонструвало, що Росія становить екзистенційну загрозу не лише для України, де живе щонайменше 100 000 євреїв, а й для всього єврейського народу в усьому світі", - сказав Єрмак, коментуючи антисемітські заяви МЗС РФ і особисто Сергія Лаврова.

Деталі

Зі слів глави ОП, заява Лаврова про "єврейську кров" Гітлера – це «більше, ніж моветон», це не просто заперечення Голокосту і звинувачення його жертв.

"Це той-таки ревізіонізм в історії, з яким, буцімто, бореться Москва. Заперечення нею права на існування української держави та українського народу, надзвичайна жорстокість, з якою російські війська катують і страчують наших мирних громадян, систематичне нищення нашої культурної спадщини – надто багато в цих діях нагадує про погляди й практики нацистів. А відтак Росія намагається перекласти свої злочини на тих, проти кого їх здійснює. Навіть якщо для цього доводиться йти проти історичної правди", - вважає Єрмак.

Він наголосив, що в історії був один Голокост, однак ані людиноненависницький світогляд, ані зверхня риторика, ані звірячі методи його організаторів і виконавців не пішли в минуле.

"У багатій спільній історії євреїв та українців тепер додалося сторінок. Тому я закликав Ізраїль жорстко та рішучо реагувати на цю зневажливу та злочинну російську політику, закликав стати на бік України. Бо всі люди, які підтримують добро, демократію, свободу, мають вірити, що Україна обов’язково переможе. І ми дійсно переможемо", - додав він.

Контекст

Цього тижня мзс рф вже відзначився низкою ксенофобних заяв і закидів в бік Ізраїля.

Так, під час інтервʼю телекомпанії Mediaset глава мзс рф сергій лавров назвав євреїв "найбільшими антисемітами" та заявив, що "у Гітлера була єврейська кров".

"Зеленський висуває аргумент: яка у них може бути нацифікація, якщо він єврей. Можу помилитися, але Гітлер теж мав єврейську кров. Це абсолютно нічого не означає. Мудрий єврейський народ каже, що найзапекліші антисеміти, як правило, євреї", - заявив лавров.

Наступного дня міністерство закордонних справ росії звинуватило уряд Ізраїлю у підтримці "неонацистського режиму в Києві".

Українські Національні Новини

Політика