yes-i-kitay-obyednayutsya-proti-globalnogo-poteplinnya-pislya-zayavi-d-trampa

ЄС і Китай об'єднаються проти глобального потепління після заяви Д.Трампа

 • 7718 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Китай і Європейський Союз продемонструють єдність у боротьбі з глобальним потеплінням на саміті в Брюсселі в п'ятницю, через день після того, як президент США Дональд Трамп оголосив, що він виведе Сполучені Штати з Паризької кліматичної угоди, передає УНН з посиланням на Reuters.

Зустріч прем'єр-міністра Китаю Лі Кецяна з високопосадовцями ЄС завершиться спільною заявою, підтриманою усіма 28 державами ЄС, що зобов'язує Європейський Союз і Китай до повної реалізації Паризької кліматичної угоди.

Спільна заява, перша з боку Китаю і ЄС, буде присвячено скороченню використання викопних видів палива, розробці більш екологічно чистих технологій і допомозі зібрати 100 млрд дол. США в рік до 2020 року, щоб допомогти бідним країнам скоротити свої викиди.

Як зазначається, Китай став малоймовірним партнером Європи в областях від вільної торгівлі до безпеки, а переговори в Брюсселі також стосуватимуться ракетних випробувань Північної Кореї і глобальних надлишкових сталеливарних потужностей.

Європейська комісія описала вихід Сполучених Штатів з Паризької кліматичної угоди, підписаної більш ніж 190 країнами, як сумний день для світової спільноти, але додала, що шукатиме нові союзи.

Виступаючи в Берліні в четвер, Лі Кецян підкреслив рішучу підтримку прийнятої в Парижі у 2015 року угоди про клімат Китаєм, який обігнав США як найбільший в світі емітент парникових газів в 2007 році.

Нагадаємо, Д.Трамп підтвердив вихід США з Паризької кліматичної угоди.

Також нагадаємо, Німеччина, Франція і Італія відмовилися проводити нові переговори щодо кліматичної угоди.

Українські Національні Новини

Новини Світу