yes-i-turechchina-zaklikali-ssha-skasuvati-naftovi-sanktsiyi-proti-iranu

ЄС і Туреччина закликали США скасувати нафтові санкції проти Ірану

 • 9735 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. Європейський Союз стурбований остаточним вступом в силу санкцій США щодо нафтового сектора Ірану. Про це в ході конференції Брюсселі заявив комісар ЄС з питань клімату Мігель Аріас Каньєте, передає УНН з посиланням на DW.

За словами Каньєте, ембарго на імпорт іранської нафти становить загрозу для збереження угоди з Тегераном з атомної програми. Також він додав, що поки Іран продовжує дотримуватися умов даного договору, Євросоюз буде його також підтримувати.

У свою чергу міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу закликав США переглянути рішення про відновлення санкцій.

"Рішення США, з якого боку на нього не подивитися, негативно впливає на всіх", - заявив він.

За словами турецького міністра, його країна не може в такий короткий час знайти альтернативні джерела нафтових поставок.

Тим часом міністр енергетики США Рік Перрі в ході візиту в Брюссель виступив на захист санкцій Вашингтона, вказавши на зв'язки Тегерана з терористичними організаціями і відсутність в Ірані правової держави.

Нагадаємо, що Катар офіційно висловив незгоду з рішенням США посилити нафтові санкції проти Ірану.

Як повідомляв УНН, президент США Дональд Трамп продовжив у понеділок дію ембарго, накладеного раніше на поставки нафти і нафтопродуктів з Ірану. В указі американський лідер висловив упевненість в тому, що в світі достатньо нафти для того, щоб можна було безболісно згортати співпрацю з Іраном в цій області.

Українські Національні Новини

Новини Світу