yes-khoche-viznati-korpus-vartovikh-islamskoyi-revolyutsiyi-teroristichnoyu-organizatsiyeyu-ft

ЄС хоче визнати Корпус вартових Ісламської революції терористичною організацією — FT

 • 997101 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. ЄС вивчає юридичні можливості для визнання Корпусу вартових Ісламської революції (КСІР) терористичною організацією. Про це повідомляє УНН з посиланням на Financial Times.

Деталі

Можливе прийняття цього рішення є серйозною зміною політики, яка ризикує покласти край будь-яким надіям на відновлення міжнародної угоди, спрямованої на те, щоб перешкодити Тегерану розвивати потенціал для виробництва ядерної зброї.

Цей крок користується підтримкою Франції та Німеччини — обох сторін міжнародної ядерної угоди з Іраном, і став відповіддю на постачання Тегераном озброєних безпілотників росії для використання у війні проти України, а також на насильницьке придушення внутрішніх протестів.

Париж і Берлін висловили свою підтримку цього заходу на зустрічі міністрів закордонних справ минулого тижня, повідомили Financial Times четверо чиновників, які були обізнані з дискусіями.

Юридична служба ЄС протягом наступних трьох тижнів підготує висновок для 27 столиць блоку щодо законності цього рішення, оскільки практика визнавати армію іншої держави терористичною організацією не є поширеною, але свідчить про вкрай жорстку позицію західних столиць щодо Ісламської Республіки.

Нагадаємо

Як повідомляють іранські ЗМІ, вибухи відбулися у штаб-квартирі Корпусу вартових ісламської революції. Також інформують про звуки вибухів у інших містах.

Українські Національні Новини

Новини Світу