yes-nadast-ukrayini-tekhdopomogu-dlya-vikonannya-ugodi-pro-asotsiatsiyu-na-37-mln-yevro

ЄС надасть Україні техдопомогу для виконання Угоди про асоціацію на 37 млн євро

 • 10814 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Кабінет міністрів України підписав угоду з Європейським Союзом про фінансування Програми технічного співробітництва 2017 року, бюджет якої становить 37,063 млн євро. Відповідну угоду підписали перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів та голова Групи підтримки України Європейської комісії Пітер Вагнер, передає кореспондент УНН.

"Уряд України, згідно з рішеннями, має затверджену чітку програму діяльності до 2020 року. Ми буквально на минулому засіданні ухвалили рішення щодо практичного впровадження діяльності Україна-ЄС. І це конкретний старт конкретної програми впровадження законів України у структурі ЄС", - сказав перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС планує перегляд порядку денного асоціації з Україною на 2018 рік

У свою чергу голова Групи підтримки України Європейської комісії Пітер Вагнер наголосив, що підписана угода дає можливість надавати необхідну підтримку з боку ЄС в усіх структурах уряду, як Кабінету міністрів в цілому, так і різним міністерствам. У тому числі, уточнив він, допомога у сфері державного управління, охорони здоров'я, повітряного сполучення, торгівлі, безпеки харчових продуктів.

За даними Мінекономрозвитку, у межах угоди про фінансування Програми технічного співробітництва 2017 року, ЄС надасть допомогу українському уряду для підвищення потенціалу органів державної влади України щодо виконання Угоди про асоціацію та ЗВТ, включаючи спроможність адаптації законодавства України до нормативно-правових актів ЄС, а також ефективної розробки та впровадження реформи.

У відомстві уточнили, що бюджет програми становить 37,063 млн євро, з яких внесок ЄС – 37 млн євро, внесок Британської ради – 0,063 млн євро, компенсація внеску за участь у програмі COSME – 1 млн євро.

Нагадаємо, Єврокомісія профінансує реформи у галузі верховенства права в Україні на 52,5 млн євро.

Українські Національні Новини

Політика