yes-nadav-ukrayini-sche-50-mln-yevro-na-gumanitarnu-dopomogu

ЄС надав Україні ще 50 млн євро на гуманітарну допомогу

 • 129244 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Європейський Союз оголосив про надання ще 50 млн євро для підтримки цивільного населення, постраждалого від війни росії проти України. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Єврокомісії.

Цитата

"В умовах, коли мільйони людей знаходяться у пастці в зонах активних бойових дій, потреби України є величезними. Тепер ми повинні бути готові до подальшого посилення безжальних атак росії на Україну, особливо на Сході", – заявив єврокомісар з кризового управління Янез Ленарчич.

Деталі

Зокрема, фінансування буде спрямоване на найбільш нагальні гуманітарні потреби України, шляхом надання екстрених медичних послуг, доступу до безпечної питної води, житла та захисту, грошової допомоги та підтримки в боротьбі з гендерним насильством.

Єврокомісар підкреслив, що допомога допоможе людям у важкодоступних районах, позбавленим доступу до охорони здоров'я, води та електрики.

Таким чином, загальний обсяг гуманітарної допомоги ЄС у відповідь на війну в Україні сягнув 143 мільйонів євро.

Додамо

Євросоюз готується до введення шостого пакету санкцій проти росії. Зокрема, його буде спрямовано на "Сбербанк" та постачання нафти.

Українські Національні Новини

Політика