yes-ne-bude-povnim-bez-ukrayini-moldovi-gruziyi-ta-krayin-zakhidnikh-balkan-ursula-fon-der-lyayyen

ЄС не буде повним без України, Молдови, Грузії та країн Західних Балкан - Урсула фон дер Ляйєн

 • 207667 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Голова Єврокомісії ще раз запевнила Україну, а також інші країни, що історично перебували в орбіті Радянського Союзу, у тому, що їхнє майбутнє пов'язане з ЄС, пише УНН.

Деталі

Урсула фон дер Ляйєн сказала Україні, Молдові, Грузії та країнам Західних Балкан, що без них Європейський Союз не буде повним.

Глава виконавчої влади блоку 27 країн у щорічній політичній промові в середу: "Ви — частина нашої родини, ви — майбутнє нашої спілки. Наш Союз без вас неповний".

У присутності першої леді України Олени Зеленської як почесного гостя фон дер Ляйєн сказала, що санкції справляють реальний вплив на росію і залишаться в силі.

"Настав час для нас виявити рішучість, а не умиротворення", - додала фон дер Ляйєн, яка збирається вирушити до Києва пізніше в середу, щоб зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським.

"Ми у цьому надовго. І я стою тут із переконанням, що мужність та солідарність путіна зазнають невдачі, а Європа переможе".

Додамо

Україна подала заявку на членство в ЄС 28 лютого, невдовзі після вторгнення росії, а 23 червня Європейська рада надала Україні статусу кандидата на вступ.

3 березня Грузія також подала заявку на членство. А Молдова вважає прагнення членства в ЄС стратегічним пріоритетом.

Українські Національні Новини

Суспільство