yes-ne-vvoditime-obmezhennya-tsin-na-rosiysku-naftu-u-vosmomu-paketi-sanktsiy-zmi

ЄС не вводитиме обмеження цін на російську нафту у восьмому пакеті санкцій – ЗМІ

 • 235187 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Європейський Союз, ймовірно, не впроваджуватиме обмеження цін на російську нафту у восьмому пакеті санкцій проти російської федерації. Про це у своєму Twitter написав журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк, передає УНН.

Цитата

"Оскільки G7 все ще працює над деталями обмеження цін на нафту, воно, ймовірно, не буде фігурувати в останньому пакеті санкцій ЄС проти росії", – йдеться у повідомленні.

Водночас наголошується, що швидше за все, санкції будуть впроваджені щодо хімікатів, машин, сталеливарної продукції (на 12 мільярдів євро), а також “дюжини осіб”, причетних до так званих "референдумів".

as the G7 still is working on the details of the oil price cap, it prob won't feature in the immediate EU sanctions package on #Russia. but there will likely be sanctions on chemicals, machinery, steel products (€12 bn worth) + listings a dozen for the "referenda". #Ukraine

— Rikard Jozwiak (@RikardJozwiak) September 25, 2022

Доповнення

За даними The Financial Times, восьмий пакет санкцій Євросоюзу проти рф, який готується у відповідь на "часткову мобілізацію" та псевдореферендуми, буде націлений на російський IT-сектор, сферу кібербезпеки та інформаційні технології, а також на предмети розкоші.

Водночас Bloomberg інформував, що країни-члени Європейського Союзу упродовж кількох тижнів прагнуть досягти політичної угоди, яка б запровадила обмеження ціни на російську нафту. Обговорення активізувалися після того, як президент рф владімір путін оголосив про "часткову мобілізацію".

Українські Національні Новини

Політика