yes-ne-zaprosili-na-peregovori-v-zhenevi-cherez-vidsutnist-chitkoyi-pozitsiyi-schodo-pivnichnogo-potoku-2-bundenstag

У бундестазі вважають, що ЄС не запросили на переговори в Женеві через відсутність чіткої позиції щодо "Північного потоку-2"

 • 18233 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Європи немає за столом переговорів у Женеві через відсутність чіткої позиції щодо "Північного потоку-2". Вона мала б полягати в тому, що проект не може бути запущено, доки Росія загрожує Україні війною. Таку позицію висловив голова комітету із закордонних справ бундестагу Норберт Реттген, пише УНН.

Цитата

"Сьогодні зустрічаються заступники міністрів закордонних справ США та Росії. По суті вони ведуть переговори щодо свободи та безпеки Європи. Отже, йдеться про наше майбутнє, але європейців немає за столом переговорів. Поки наша позиція щодо "Північного потоку-2" незрозуміла, для Вашингтона та Москви немає сенсу присутність там європейців. Чітка позиція ЄС полягала в тому, що трубопровід не може бути запущений у мережу, доки Росія загрожує Україні війною", - написав політик у своєму Twitter.

Додамо

Канцлер Німеччини Олаф Шольц неодноразово наголошував на тому, що вважає “Північний потік-2” суто економічним проектом, не пов'язаним із геополітикою. Аналогічна позиція була в його попередниці на посаді глави уряду Німеччини Ангели Меркель.

Україна зі свого боку закликав ФРН остаточно відмовитись від запуску газопроводу “Північний потік-2”, оскільки вважає проект геополітичним.

Напередодні глава МЗС ФРН заявила, що "Північний потік - 2" поки що не відповідає вимогам ЄС.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У 2022 році Україна збільшить споживання та експорт курятини

     • 16086 переглядiв

    Генсек НАТО: переговори з Росією не вирішать усіх проблем

     • 14257 переглядiв