yes-pislya-brexit-vidkriv-dippredstavnitstvo-v-londoni

ЄС після Brexit відкрив диппредставництво в Лондоні

 • 11912 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Європейська служба зовнішніх зв'язків незабаром після офіційного виходу Великої Британії зі складу ЄС оприлюднила заяву, в якій назвала її "третьою країною" і повідомила, що дипломатичне представництво Євросоюзу в Лондоні буде здійснювати "делегація ЄС" на чолі з послом, португальським дипломатом Жуаном Вале де Алмейду. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Відповідну заяву верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля оприлюднено в суботу, 1 лютого.

За його словами, дипмісія приступила до роботи з сьогоднішнього дня. Вона зайняла приміщення колишнього представництва Єврокомісії в Лондоні. Крім стандартних дипломатичних функцій делегація ЄС буде "грати ключову роль" у відстеженні виконання угоди про Brexit між Брюсселем і Лондоном. Крім того, їй належить стояти на сторожі прав громадян країн ЄС в Сполученому Королівстві.

"Ми хочемо побудувати нову амбітну партнерство в області торгово-економічного співробітництва, правоохоронної діяльності та кримінального судочинства, зовнішньої політики, безпеки і оборони", - резюмував Боррель.

Нагадаємо, Велика Британія 1 лютого офіційно перестала бути членом Європейського Союзу, функції якого виконувала протягом 47 років.

Прем'єр-міністр Борис Джонсон виступив зі зверненням до нації. На площі біля Вестмінстерського палацу в Лондоні за зворотним відліком до "години ікс" спостерігали не менше 5000 осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу