yes-planuye-poetapne-naftove-embargo-proti-rf-ale-pislya-viboriv-u-frantsiyi-nyt

ЄС планує поетапне нафтове ембарго проти рф, але після виборів у Франції - NYT

 • 155761 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. У Європейському Союзі планують поетапно запроваджувати ембарго на російську нафту, але рішення про це очікується лише після другого туру президентських виборів у Франції. Адже є побоювання, що воно може вплинути на результати виборів у країні, пише The New York Times, повідомляє УНН.

Деталі

ЄС довгий час чинив опір закликам знизити свою енергетичну залежність від росії, але в четвер офіційні особи повідомили, що нафтове ембарго перебуває у розробці і, ймовірно, буде ухвалено найближчими тижнями, пише видання.

За даними видання, офіційні особи ЄС та європейські дипломати кажуть, що блок рухається до заборони на імпорт нафти з росії, - "заборони, яка запроваджуватиметься поетапно протягом кількох місяців, щоб дозволити країнам організувати альтернативні поставки".

"Вони заявили, що європейські лідери не ухвалять остаточного рішення до 24 квітня, коли у Франції пройде другий тур президентських виборів; зростання цін на пальне може зашкодити перспективам президента Еммануеля Макрона та просунути його правого опонента Марін Ле Пен, яка вихваляє путіна", - пише видання.

При цьому видання зазначає, що уряд Німеччини, "найвпливовішої країни в ЄС", особливо неохоче відмовляється від російського палива, яке дорого коштуватиме для неї і може призвести до дефіциту. Але тиск з боку союзників і дедалі більше свідчень звірств росії в Україні крок за кроком долають цей опір.

Доповнення

Раніше ЄС оголосив заборону на імпорт російського вугілля. Спільно з нафтовим ембарго, відзначає NYT, ці кроки неминуче призведуть до підвищення цін на паливо та електроенергію в Європі, і це може підірвати економіку та спровокувати політичну реакцію.

Українські Національні Новини

Політика